Index Vakbarát Hírportál

Fekete-Győr: az Orbán-kormány arra használta fel a járványt, hogy kifossza az embereket

2021. január 1., péntek 09:17

A Momentum elnöke szerint 2020 nehéz év volt mindannyiunknak, magyarok százezrei vesztették el a megélhetésüket, és a többség semmiféle segítségre nem számíthatott a kormánytól.

Fekete-Győr András felidézte, hogy hónapokig éltünk bezárva vagy félig bezárva, miközben „az Orbán-kormány az elképzelhető leggyatrább, legkicsinyesebb módon reagált: a nemzet(köz)i tragédiát, a koronavírus okozta válságot arra használta fel, hogy kifossza az embereket és városokat, a pénzt pedig a haverjainak adja”.

A politikus szerint ugyanakkor már látjuk a fényt az alagút végén: a vakcina megérkezett Magyarországra, és bár a tömeges oltás még előttünk áll, ez fog véget vetni a lezárásoknak, hiszen akkor, ha sokan leszünk beoltva, a vírus nem terjed.

De nem csak a vírus ad okot a reményre. 2020-ban a városaink, a momentumos vezetésű önkormányzatok Terézvárostól Cserszegtomajig, Bajától Újpestig megmutatták, hogy a kormánnyal szemben rájuk lehet számítani – és így tett számos más ellenzéki város is Budapesttől Szegedig. Ez pedig alapot adhat a 2020-ban megszülető ellenzéki egységnek arra, hogy kormányváltó erővé érjen. Ma már a fideszes közvélemény-hamisító intézetek sem mernek érdemi előnyt jósolni a Fidesznek velünk szemben

– fogalmazott. Legyen a magyarság a 21. század nyertese! Ez a közös célunk – zárta Facebook-bejegyzését Fekete-Győr András.

Rovatok