Index Vakbarát Hírportál

Összeverte nőgyilkos zárkatársát a csantavéri halálosztó

2021. január 2., szombat 09:32 | aznap frissítve

Egy nő életét kioltó rab mellé helyezték Dér Csabát, akit emberöléssel és gyilkossággal vádolnak. A szerb–magyar kettős állampolgárságú férfi még december 17-én került konfliktusba a cellatársával – írja a Blikk.

A csantavéri halálosztó az ügyvédjének azt állította: nem bírja azokat, akik nőket bántalmaznak, ezért verte meg cellatársát.

Egy fővárosi börtönben olyan elkövetővel volt összezárva, aki a vád szerint brutális módon, több késszúrással ölt meg egy nőt három éve. Ügyfelem ezért kérte az áthelyezését. Védencem fokozott őrizetű kategóriába tartozik, az egészségügyi sétát is elkülönítve végzi, és a zárkája is bekamerázott, így az incidensről készült videófelvétel, amit még nem láttam, de a két fogvatartott összeszólalkozott, és védencem állítólag ököllel arcon ütötte zárkatársát. Ennek alapján fegyelmit indíthat ellene az intézet, és akár könnyű testi sértésért is indulhat büntetőeljárás. A büntetés-végrehajtási intézetnek figyelnie kellett volna arra, hogy olyan fogvatartottak ne kerüljenek egy zárkába, akiknél fokozottan fennáll annak a veszélye, hogy az együttlétük bármilyen problémát generálhat

– nyilatkozta Dér Csaba ügyvédje, dr. Gulyás Krisztián. 

A bulvárlap megkereste a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát a verekedéssel kapcsolatban, de közleményük szerint az esetről nem adhatnak információt.

Rovatok