Index Vakbarát Hírportál

Emmi: a kormány hamarosan dönt a középiskolák újranyitásáról

2021. január 4., hétfő 18:44

Hamarosan dönt a kormány arról, hogy a középiskolák visszatérnek-e a hagyományos oktatáshoz. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint már a jövő héten eldőlhet, hogy a nebulók otthon, vagy az iskolapadban folytatják a tanévet.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint még mindig kevesen teszteltetik magukat, mert a tanárok félnek, hogy kiesnek a munkából – a tanárok kevesebb mint 10 százaléka vett részt a hétvégi pedagógus tesztelésen. Az Emmi arról tájékoztatta ATV Híradóját, hogy

a kormány hamarosan dönt arról, hogy a jövő héten a középiskolák visszatérnek-e a hagyományos oktatáshoz.

Mint írják, a pedagógusokat a hétvégén már harmadszor tesztelték, 99 helyszínen 263 csapat. A több mint 220 ezer pedagógus kevesebb mint 10 százaléka ment el teszteltetni magát. A híradónak nyilatkozó államtitkár szerint egy hónappal ezelőtt körülbelül két százalékos fertőzöttséget mértek. 

A január 2-án és január 3-án elvégzett 20 744 mintavétel közül 209 mutatott pozitív eredményt, ami mintegy 1,01 százalékos arányt jelent

– mondta György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára. Mint megírtuk, eközben a Pedagógusok Szakszervezete közleményt adott ki, melyben követelik, hogy az oktatásban foglalkoztatottak kiemelten jelenjenek meg az oltási tervben, a lakosság tömeges oltásakor pedig az oltási pontokat ne a nevelési, oktatási intézményekben jelöljék ki, ellenben az oktatásban dolgozóknak a munkahelyen szervezzék meg az oltást. 

Rovatok