Index Vakbarát Hírportál

A sérült kezű B. Tamás hiába tagadta volna, egyértelmű, amit tett

2021. január 4., hétfő 20:14 | aznap frissítve

A tulajdonos 2021. január 2-án kora délután jelentette be, hogy gödöllői házába valaki betört, ékszerei, pénze, háztartási kisgépei hiányoznak  írja a rendőrség.

Az ingatlan betört ablakánál rögzített véres szennyeződés arra utalt, a betörő megsérülhetett, ezért a rendőrök riadóláncként értesítettek polgárőröket, üzlettulajdonosokat, hogy haladéktalanul jelezzék, ha sérült, vagy bekötött kezű vásárlóval, járókelővel találkoznak.

Egy órán belül jött a válasz az egyenruhásoknak, hogy a helyi trafikban nem sokkal korábban egy véres tenyerű férfi vásárolt, majd beült egy bajuszos sofőr által vezetett kocsi anyósülésére és elhajtottak.

Nem sokkal később egy lakókocsiban elfogták a 47 éves, sérült kezű B. Tamást, aki hiába próbált volna bármit is tagadni, az asztalon lévő ékszeres dobozok, ékszerek és iratok megerősítették a rendőrök gyanúját, megvan az emberük a betörés helyszínéről származó értékek egy részével együtt.

Kihallgatásán beismerő vallomást tett. Gyaloglás közben megállt a háznál, becsengetett, és mivel senki nem jött ki, átmászott a kerítésen, betörte az ablakokat és bement.

Szatyorba szedte, amiről azt gondolta, értékesek – laptop, ékszer, pénz, szerszámok, majd elmenekült.

A zsákmány egy részét a rendőrök megtalálták és lefoglalták, B. Tamás ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indult eljárás.

Rovatok