Index Vakbarát Hírportál

Ötvenöt illegális bevándorlót zsúfolt egy kisteherautóba egy magyar férfi

2021. január 6., szerda 07:58 | aznap frissítve

A rendőrség honlapján szerepel, a szerdára virradóra az M5 autópályán, az Inárcsi pihenőnél megállítottak egy magyar honosságú kisteherautót. A járművet egy 52 éves magyar férfi vezette, aki a teherautó rakterében ötvenöt illegális bevándorlót szállított. Utóbbiak mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

A külföldi utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a járművezetővel együtt elfogták őket. A sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a határsértőket pedig a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet, hogy az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Nemrég írtunk egy másik tömeges embercsempészésiügyről, vagyis hogy  egy budapesti sofőr Kecskemétnél  40 határsértővel  a kamionjában bukott le. A gyanú szerint a 30 éves férfi a határsértőknek segítséget akart abban nyújtani, hogy jogellenesen Nyugat-Európába jussanak.

Rovatok