Index Vakbarát Hírportál

Balog lemond a Fidesz-alapítvány vezetéséről

2021. január 8., péntek 12:31

A Propeller híradása szerint Balog Zoltán lemondott a Fidesz-alapítvány éléről. Megkeresésünkre a hírt megerősítette a Polgári Magyarországért Alapítvány főigazgatója, Kavecsánszki Ádám. Mint levelében írja:

Balog Zoltán január 31-ei hatállyal lemondott a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöki posztjáról, s az őt követő utódról még nem született döntés.

A lemondás oka, hogy az Emmi volt vezetőjét

novemberben választották püspökké,

és január végén iktatják be hivatalába.

A Fidesz pártalapítványának kuratóriumát a megalakulástól kezdve 17 éven át vezette Balog Zoltán. 2019 májusától az Emmi élére Orbán Viktor Kásler Miklóst nevezte ki, Balogot pedig arra kérte, hogy energiáit az alapítványi munkára fordítsa.

A lelkészi hivatásához visszatért politikusról 2019 nyarától lehetett hallani, hogy ő lehet a Dunamelléki Református Egyházkerület új püspöke, és a távozó Bogárdi Szabó István utódaként merült fel a neve. Végül szeptemberben jelölték a posztra, és november elején hivatalosan is püspökké választották.

Balog Zoltán a Fidesz-alapítvány vezetése mellett

lemondott a roma felzárkózásügyi miniszterelnöki biztosi posztjáról is, amelyet 2018 júniusa óta töltött be.

Ahogyan Kavecsánszki Ádám főigazgató levelében is kitért rá, az utódról egyelőre még nem született döntés, de várhatóan heteken belül új kuratóriumi elnöke lesz az alapítványnak, amelynek feladatai közé tartozik

Orbán Viktor miniszterelnöki évértékelőjének megszervezése.

Az utódjáról egyelőre egyik posztján sincs hír, a Fidesz-alapítvány élén pedig nem is lesz őt könnyű pótolni. A hírek szerint Orbán Viktor ugyanis „aktív” alapítványi vezetőt akar, aki megfelelő mennyiségű időt és energiát fordít az alapítványi tevékenységre.

Rovatok