Index Vakbarát Hírportál

Elfogásakor azt kérdezte az érdi tolvaj a rendőröktől, hogy benne lesz-e a tévében

2021. január 9., szombat 08:53

A gyanú szerint egy utcán parkoló autót is kibelezett a 21 éves férfi Érden. Betörte a kocsi ablakát, ellopta belőle a rádiót, a mélynyomót, az erősítőt, egy bicskát, egy elemlámpát és szerszámokat is. 

A rendőrség egy másik lopással is meggyanúsította a férfit, aki egy épülő ház hátsó teraszajtajának üvegét benyomta, elvitt egy kávéfőzőt hat doboz kapszulával, három darab papucsot, egy rádiós hangfalat, egy mobiltöltőt és egy halom csokoládét. 

A rendőrség 100 ezer forintra becsüli a tolvaj által okozott kár értékét. 

A rendőrök számára hamar világossá vált, hogy a két bűncselekményt egy és ugyanaz a személy követte el. Bár a férfi felkutatását nehezítette, hogy nincs állandó vagy ideiglenes lakcíme, ezért a rokonainál, ismerőseinél kérdezősködtek. Végül az utcán jártak sikerrel, csütörtök este Szalonkán gyalogolva vették észre. A rendőrség állítása szerint a férfinak menekülésre esélye sem volt. 

A tévében is benne leszek?

– tette fel a kérdést bilincselése után. Kihallgatása után a rendőrök a zsebében talált cigarettásdobozban egy gyűrött alufólia-gombócot találtak, amelyben zöld növényt találtak, ami THC-re pozítiv eredményt mutatott. 

A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, de a rendőrök birtokába jutott bizonyítékok, amelyeket a férfi telefonjában találtak meg, alátámasztották a gyanújukat. Az Érdi Rendőrkapitányság két rendbeli lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az őrizetbe vett férfi ellen, egyben kezdeményezik letartóztatását.

Rovatok