Index Vakbarát Hírportál

Egymillióan már regisztrálták a koronavírus elleni vakcinára

2021. január 9., szombat 09:58

Már egymillióan regisztráltak azok a vakcinainfo.gov.hu oldalon és postai úton, akik szeretnék magukat koronavírus elleni vakcinával beoltatni – adta hírül szombaton a kormányzati tájékoztató oldal.

A védőoltás nem kötelező, de a szakemberek ajánlják. A vakcinára előzetesen lehet jelentkezni elektronikusan a vakcinainfo.gov.hu oldalán és postai úton is. Ez nem jelent kötelezettséget az oltásra, csak egy igényfelmérés.

A vakcina továbbra is ingyenes és önkéntes. 

Magyarországon az oltás terv szerint december 26-a óta oltják az egészségügyi dolgozókat. Eddig három szállítmány Pfizer-vakcina érkezett, amely összesen 79 ezer ember oltását teszi lehetővé. Jövő kedden pedig újabb 39 ezer ember számára érkezik oltóanyag. A vakcinákat 25 kórházi oltópontra szállították ki, ezeken az oltópontokon folyamatosan zajlik az oltás.

Közben csütörtökön megkezdődött négy nagy létszámú idősotthonban is a vakcináció. Budapesten a Pesti úti idősotthonban, az Olajág idősotthonban, valamint egy pécsi és egy miskolci idősotthonban. A 150 főnél nagyobb létszámmal működő idősotthonokban a hétvégén is oltják a bentlakókat és a dolgozókat.

 

Rovatok