Index Vakbarát Hírportál

Nem állnak túl jól a Vadászati Világkiállítás épületei

2021. január 11., hétfő 18:41 | aznap frissítve

Hiába ígérte meg Kovács Zoltán, az Egy a természettel vadászati kiállítás és az ahhoz kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos tavaly nyáron, hogy 2021 tavaszára elkészül a Hungexpo 55 milliárdos felújítása, az építkezés nem áll jól – írja az Átlátszó.

Emlékeztetnek, 2019. szeptemberében 2021 augusztusának végét jelölték meg céldátumnak, magyarán a Vadászati Világkiállítás idejére mindennek el kell készülnie. 2020-ban aztán jött egy újabb időpont, a kormánybiztos azt mondta, hogy 2021 tavaszának végére teljesen megújul a terület.

A portál munkatársai bejárták az építési területet és csak félkész épületeket találtak az idén szeptember 25. és október 14. közé tervezett rendezvény helyszínén.

Az új fogadóépület és a kongresszusi központ még javában épül. A helyszínen a kerítésre kifüggesztett, táblák egyike rögtön elárulja, hogy egy céldátumot már biztosan nem tudtak teljesíteni a kivitelezők. A tábla szerint az új kongresszusi központ várható befejezése ugyanis 2020 decembere volt. Az új kongresszusi központ épületén szintén nincs még tető. Az épülethez kapcsolódó vasbeton- és acélszerkezet-építési munkák nagyja elkészült, az üveg előcsarnok építése még zajlik – írja cikkében az Átlátszó.

Kell, nem kell

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nevével fémjelzett, de mára már Kovács Zoltán államtitkár által szervezett vadászati kiállításról az Index is többször írt. Előkészületekre és egyéb kísérőeseményekre milliárdokat fordítottak.

A pénzeket Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára azzal indokolta, hogy az élet újraindulása szempontjából fontos a világszínvonalú nemzetközi rendezvények megtartása Magyarországon.

Az ellenzék szerint ilyen költségek árán nem szabadna megrendezni az eseményt, mert biztosan nem térül meg a befektetett pénz.

Rovatok