Index Vakbarát Hírportál

Kubatov: egyetlen választókerületről sem mond le a Fidesz

2021. január 12., kedd 21:01

 A jó minőségű kormányzás után több ember van, aki kedvel minket

− hangsúlyozta Kubatov Gábor, a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Az országgyűlési képviselő szerint az elmúlt években a közösségi médiának döntő jelentősége van, így átvette a szerepet a politikai életben is, és a 2022-es választási kampányban szintén fontos szerepet játszik majd. Mint mondta, hisz abban, hogy a választási kampányban tiszta módszereket kell használni és alkalmazni. A politikus fontosnak tartja a kapcsolattartást, ugyanis a közösségen nagyon sok múlik. Szerinte a közösségi médiában közvetlen kapcsolat alakul ki a választókkal, ami egyfajta közösségépítés a virtuális térben.

Ha csak arra gondolok, hogy nyolcszázezer munkahelyet teremtettünk, az nagy büszkeségre ad okot. Ha csak arra gondolok, hogy a minimálbért meg tudtuk duplázni, a szakmunkás minimálbér még ennél magasabbra emelkedett, hogy az egészségügyben az idei évben és 2022-ig micsoda béremelések lesznek, akkor a mi tartalmunk rendben van

− mondta Kubatov Gábor. Hozzátette, hogy nem lehet csak egy korcsoportnak kedvezni, ugyanis egy jó kormányzásnak nem lehetnek célcsoportjai, 

egy jó kormányzás mindenkinek kell hogy tetsszen.

Túl sokat beszélünk a politikáról, és kevesebbet az emberekről, de azért az egy elég jó prognózis, hogy ebben az időszakban a mi támogatottságunk rendkívül magas (...) Jó esélyünk van, hogy a következő választásokat meg tudjuk nyerni

– vélekedett a képviselő, aki az amerikai helyzetről is beszélt. A hírtelevíziók aránya az Egyesült Államokban 5:1 a liberálisok javára, Trump mégis nagyon kis különbséggel veszített a választásokon. Szerinte az, hogy Donald Trump Twitter- és Facebook-oldalát letiltották, az korlátozza az elnök szólásszabadságát.

Mindenkinek föl kell készülni erre a helyzetre. A Facebook, ha az Egyesült Államok elnökét letörölte, bárkit letörölhet indoklás nélkül

− mondta Kubatov Gábor. A képviselő egyetlen körzetet sem szeretne elengedni, még akkor sem, ha csak egy százalékot lát a győzelemre, ugyanis mindenhol vannak támogatóik, és rájuk is gondolni kell. 

Minden választókerületre úgy tekint, hogy oda nyerni mennek.

Különböző számítások szerint körülbelül hatvan körzetet kell megnyerni, hogy a parlamenti többség biztosítható legyen. Az első szavazókkal kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy van lényegi különbség a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormány és a Fidesz kormányzása között. Mint mondta: 

Elég szerintem nekik bemutatni a kormányzás közötti minőségi különbséget, és akkor a mi szavazóink lesznek.

Kubatov Gábor szerint nem kell attól félni, hogy a fiatalok nem tudnak tájékozódni az előző kormányzásról. „Erre jó a Facebbok”, ugyanis rengeteg videó van fenn a 2006. október 23-i eseményekről is.

A járvánnyal kapcsolatban is nyilatkozott a képviselő, aki szerint a „baloldal mindvégig a vírusnak szurkolt”. A kormány a lehetőségeihez mérten mindent megtett, hogy legyőzze a járványt, miközben a baloldal kamuvideókkal próbálta befolyásolni a helyzetet. A járványt azonban nem lehet politikai kampányként kezelni, mert emberéletekről van szó − emelte ki a politikus.

Rovatok