Index Vakbarát Hírportál

Még csak 23 éves, de már 28 embert vert át az interneten a ceglédi nő

2021. január 13., szerda 12:26

Huszonnyolc rendbeli csalással gyanúsítják a ceglédi rendőrök azt a 23 éves nőt, aki ellen tavaly novemberben adtak ki elfogatóparancsot. Elfogták, tettét beismerte, azóta őrizetben van.

A sorozat tavaly tavasszal kezdődött, egyre-másra érkeztek az átvert áldozatok feljelentései  közölte a rendőrség.

A károsultak internetes vásárlások alkalmával jártak pórul, előre átutalták a kiválasztott termék árát, postaköltségét, előlegét, a hőn áhított áru megérkeztét azonban hiába várták.

A legkevésbé rosszul egy játékkonzolt választó nő járt, ő csak a 3070 forintos postaköltséget utalta át. A legnagyobb összeget egy összteleszkópos kerékpárt „megvásárló” férfitól szakította a csaló, az átveréssel 150 ezer forintját nyúlta le.

A csaló által meghirdetett termékek skálája a videókártyától a játékkonzolon át a könyvcsomagig terjedt. Akadt, aki laptopra, fülbevalóra, karperecre, kerékpárra, márkás papucsra, cipőre, övre fizetett be – hiába.

A nő több mint egymillió forintot keresett illegális ténykedésével.

A ceglédi rendőrök számára novemberben vált egyértelművé, hogy a csalássorozattal a 23 éves P. Petra gyanúsítható. Felkutatását nehezítette, hogy állandó lakcímét, ismert tartózkodási helyeit hiába ellenőrizték visszatérően, nem találták.

Elfogatóparancsot adtak ki ellene, mígnem január 11-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztályának munkatársai a fővárosban elfogták az akkor már hét rendőrkapitányság által körözött nőt.

Rovatok