Index Vakbarát Hírportál

Százhét SZFE-s tanár követeli, hogy az új vezetés mindenben ismerje el az őszi félévet

2021. január 19., kedd 06:25

Közleményben követeli a Színház- és Filmművészeti Egyetem 107 oktatója, hogy az oktatási intézmény új vezetése ismerje el az őszi félév kreditjeit. Azt szeretnék, hogy 

ne történhessen a Neptun rendszerben olyan adminisztratív manipuláció, amely az őszi félévet nulla kredittel érvényteleníti, és a tavaszit harminc kredittel nyitja meg.

Ennek a követelésnek az az oka, hogy az SZFE új vezetése hajlandó ugyan elismerni az őszi félévet, lezárni azonban csak 0 kredittel akarja.

Ez a tanárok szerint „büntetésként értelmezhető terv”, mert figyelmen kívül hagyja, hogy a Fővárosi Törvényszék 105.K.708.006/2020/3. számú, december 18-án kelt végzésében elrendelte a Vidnyánszy Attila vezette alapítványi kuratórium  oktatást tiltó november 27-i döntésének az elhalasztását. 

Jelenléti, illetve online oktatás zajlott a tanév őszi szemeszterében, és január végéig lezajlik a vizsgaidőszak. A hallgatók teljesítését jelenléti ívekkel, vizsgalapokkal és felvételeken rögzített vizsgafeladatokkal igazoljuk. Mi, az SZFE tanárai ragaszkodunk az óraadó tanárok teljesítésének elismeréséhez, járandóságuk január végi kiegyenlítéséhez. Ragaszkodunk ahhoz, hogy az őszi szemeszter őszi szemeszterként legyen lezárva

  – hangzik a Facebookon közzétett követelés, amelyet főállású és óraadó tanárok is aláírtak.

Rovatok