Index Vakbarát Hírportál

Pesti Srácok: Gyöngyös polgármestere jogosulatlanul juthatott hozzá a koronavírus elleni oltáshoz

2021. január 26., kedd 15:35

Jogosulatlanul juthatott hozzá a koronavírus elleni oltáshoz Gyöngyös polgármestere, az önkormányzati választáson a DK, Momentum, és az MSZP közös jelöltje, Hiesz György – adta közre a Pesti Srácok

A lap arról is ír, hogy a városvezető beoltása valószínűleg ellentétes volt a szabályokkal, az oltakozás pedig a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban történt, ezt egyébként az intézmény dolgozói is megerősítették. Ismert, abban az időszakban az oltási terv szerint még csak az egészségügyi és intézményi dolgozók, valamint az egészségi állapotuk miatt veszélyeztetett betegek, vagy veszélyeztetett munkát végzők voltak jogosultak a védőoltásra.

Az eset valószínűleg úgy történhetett meg, hogy a napi adagként kiolvasztott oltásmennyiségből visszaérkezett a kórházba néhány adag, ezeket pedig egy órán belül fel kellett használni. Emiatt értesítették a háziorvosokat, hiszen az oltási terv szerint így kellett egy eljárni, a polgármester pedig ez után nem sokkal jelent meg a kórházban, hogy jelentkezzen az oltásra. 

Rovatok