Index Vakbarát Hírportál

Még egy napig szünetel a tél, aztán újra jön a zimankó

2021. január 26., kedd 06:24

Napközben az összefüggő felhőzet szakadozottá válik, és a gyakori felhőátvonulások mellett a legtöbb helyen több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Keleten, a szélcsendes tájakon tartósabban megmaradhat a köd, illetve alacsony szintű felhőzet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délutántól a Dunántúl fölé vastagabb felhőtömbök érkeznek, amelyekből helyenként hózáporok is kialakulnak. Napközben a Dunántúlon és a középső területeken az északnyugati szél időnként megerősödik, a Bakonyban és a Fertő térségében viharos széllökések is lehetnek. Másutt mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 5 és 0 fok között alakul. Az északkeleti részeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Szerdán gomolyfelhős, napos idő várható, felhőátvonulásokkal, majd estétől nyugat felől elkezd megnövekedni, megvastagodni a felhőzet. Reggelre az északkeleti tájakon foltokban köd képződhet. Nagyobb eséllyel a középső országrészben helyenként hózáporok is kialakulhatnak. Az északnyugati szelet a Dunántúlon, a Duna–Tisza közén és a Bodrogközben többfelé kísérhetik erős lökések is.

Napközben mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul a csúcshőmérséklet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 7 és 0 fok között valószínű. A havas, derült, szélvédett északkeleti tájakon akár −13 fokig is hűlhet a levegő.

Rovatok