Index Vakbarát Hírportál

Hét gyerek sérült meg az M7-esen, mentőhelikopter érkezett a helyszínre

2021. január 26., kedd 09:05 | aznap frissítve

Eddig tisztázatlan körülmények között háromnegyed nyolc körül három autó ütközött össze az M1–M7-es autópálya főváros felé vezető oldalán, Budaörs térségében, a 8-as kilométerénél, az Egér úti lehajtónál – közölte a rendőrség.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI megkeresésére elmondta, hogy tíz sérültet láttak el:

három nőt és hét különböző korú gyereket csecsemőtől a 8-10 évesekig. Egyiküknek sem súlyosak a sérülései, fej- és végtagzúzódásokat szenvedtek, további vizsgálatra kórházba vitték őket.

Az Útinform közleménye szerint a baleset miatt több kilométeres torlódás alakult ki, az autósor a budaörsi bevásárlóközpontig is elért. A rendőrök a helyszínelés és műszaki mentés idejére a forgalmat a két belső sávba terelték.

A katasztrófavédelem arról ír, hogy a helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

Az Országos Mentőszolgálat kora délután egy Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben azt írták: 

A járművekben három anyuka és összesen hét különböző korú gyermek utazott. A biztonsági felszereléseknek is köszönhetően kisebb-nagyobb zúzódásokon kívül senki sem sérült meg igazán súlyosan. A kiérkező mentőhelikopter, gyermekrohamkocsi és más mentőegységek tagjai hamar ellátták  és kórházba vitték a sérülteket, akik közül a legkisebb gyermek teljesen elvarázsolta a  mentős szakembereket. 

Rovatok