Index Vakbarát Hírportál

Részegen, bedrogozva, jogsi nélkül, lopott autóval: mindent kipipált a pancser tolvaj

2021. január 27., szerda 08:45

Egy 24 éves férfi Biharkeresztesen sajátos módját választotta annak, hogy eljusson egy szomszéd településre, egyszerűen elkötött egy autót. Tette mindezt úgy, hogy nem volt jogosítványa, volt viszont benne jó néhány pohár alkohol és még némi drog is. 

A biharkeresztesi rendőrőrs járőre január 23-án éjféltájban állított meg egy Suzuki személyautót, amelynek vezetője már arra se tudott magyarázatot adni, hogy a kijárási korlátozás ellenére miért kocsikázik az éjjeli órákban. Amikor pedig arról kérdezte a rendőr, hogy milyen jogcímen vezeti más autóját, akkor végképp elállt a szava. Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel, ráadásul az alkoholszonda és a drogteszt is pozitív értéket mutatott.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrőrsön, ahol részletes beismerő vallomást tett, és az elejétől elmesélte az éjszaka történéseit. Mint kiderült, a Suzuki már a második jármű volt, amit jogtalanul vett magához.

A berekböszörményi férfi Komádiba akart menni, ezért először egy bennhagyott slusszkulccsal parkoló kisteherautót kötött el, de túl részegnek érezte magát a vezetéshez, ezért egy barátját kérte meg, hogy vigye el a járművel. Csak menet közben árulta el neki, hogy a furgont lopta, mire a másik férfi megállt, és faképnél hagyta. Ő viszont nem adta fel eredeti célját, és átült a volánhoz. Sokáig azonban nem tudott kocsikázni, mivel egy árokba hajtott, onnantól gyalog folytatta útját mindaddig, míg rá nem talált a következő olyan járműre, amelyben ugyancsak benne volt a kulcs, így átült abba, de a rendőrök miatt az újabb járgánnyal se jutott túl messzire. 

Kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, és indítványozták letartóztatását. Jármű önkényes elvétele bűntett, valamint járművezetés ittas és bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben. Engedély nélküli vezetés és a kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt pedig szabálysértési feljelentést tettek ellene.

Rovatok