Index Vakbarát Hírportál

Üzemanyag helyett vizet vett literenként 200 forintért

2021. január 27., szerda 15:22 | aznap frissítve

Egy veszprémi lakos értesítette a rendőrséget még 2020. május 26-án arról, hogy alaposan átverték, ugyanis néhány nappal korábban megismerkedett egy férfival, aki 

gázolajat kínált neki eladásra kétszáz forintos literáron, amit meg is vett, ám később kiderült, hogy üzemanyag helyet vizet vásárolt.

A túlságosan előnyős ajánlatról ezúttal is bebizonyosodott, hogy nem véletlen gyanús. A feljelentést tevő személy negyvenhárom kannányi „üzemanyagot” közel kétszázezer forintért vette meg, az esetről a police.hu tájékoztat.

Az eladó meséje az volt, hogy egy veszprémi építkezésen dolgozott, és a munkálatok végeztével ezer liter gázolaja megmaradt és nem kell senkinek.

A megvezetett férfi a kannáknak csak egy részét szúrópróbaszerűen ellenőrizte és néhány nappal később szembesült vele, hogy gázolaj helyett vizet vásárolt, amikor az egyik munkagépét feltöltötte az „üzemanyaggal”, annak motorja meghibásodott. 

A hoppon maradt férfi felhívta az eladót, ám az reklamációjára csak egy gúnyos megjegyzéssel válaszolt, majd bontotta a vonalat.

A veszprémi nyomozók felderítették, hogy a csalást egy ötvenkettő, egy huszonkilenc és egy húszéves biharkeresztesi, továbbá egy negyvenhárom éves sarkadi férfi követte el. A négy csalót előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták őket többrendbeli csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrök megtudták, hogy a négy kelet-magyarországi férfi Nyíregyházán és Tószegen is követett el hasonló csalásokat, melyekkel további két sértettől hasonló nagyságrendben csaltak ki pénzt. 

Rovatok