Index Vakbarát Hírportál

Gomolyfelhők tarkítják az eget, de azért számíthatunk egy kis meglepetésre is

2021. január 27., szerda 06:56

Szerdán gomolyfelhők miatt változóan, a déli órákban erősebben felhős idő várható néhány órás napsütéssel – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Délelőtt északkeleten még lehetnek makacs ködfoltok, később viszont kitisztul az idő. Reggel, délelőtt – elsősorban a Duna mentén – még előfordulhat hózápor, ezt leszámítva estig nem valószínű csapadék.

A Dunántúlon erős, a Duna–Tisza közén élénk, keletebbre mérsékelt északnyugati szél fog fújni. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között alakul, de az északi határ mentén néhol napközben is fagyhat. Késő estére −7 és +2 fok közé hűl le a levegő, erős fagy az északi völgyekben lehet.

Reggel a Bakony és Sopron környékén az erős, viharos, közeli északnyugati szél néhol hordhatja az éjszaka lehullott, pár centiméteres friss havat. Észak-Dunántúlon a legerősebb széllökések kora délutánig helyenként elérhetik a 60 km/h körüli viharos fokozatot, majd mérséklődik a szél. Északkeleten foltokban előfordul sűrű köd, de délelőtt javulnak a látási viszonyok.

Rovatok