Index Vakbarát Hírportál

Újbuda polgármestere: Rászolgáltam az oltásra, nem Dr. Bubótól kaptam a doktori címet

2021. január 29., péntek 06:36

Nem csak Gyöngyös, hanem Újbuda DK-s polgármestere, László Imre is soron kívül oltatta be magát a koronavírus ellen, pedig már régóta nem kórházigazgatóként, hanem politikusként dolgozik – látott napvilágot a hír a kerület vezetőjéről, aki közleményben cáfolta az ellene felhozottakat.

Megint úgy támadnak, hogy politikusok alapvető információkkal nincsenek tisztában. A Szent Kristóf Rendelőintézetben önkéntes segítő munkát vállaltam még tavaly, ezt dokumentumok igazolják. Ahogyan azt is, hogy a napokban önkéntes oltóorvosnak is jelentkeztem. Nyilván minderről semmit nem tud, senki se

 közölte László Imre, majd így folytatta:

Közügyekben megszólalóként kevesen vannak tisztában azzal, hogy az orvosok megkapták és fogják is a vakcinát. Függetlenül pártszínezettől vagy pártpreferenciától. Annyit talán tud rólam, hogy orvos is vagyok, nevem elé a doktor címet nem Dr. Bubótól kaptam.

A Szent Kristóf Újbudai Szakrendelő és Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzatának tulajdonában álló, elsősorban a kerület lakosait kiszolgáló alap- és szakellátási feladatokat ellátó egészségügyi intézmény. Újbuda Önkormányzata 2003 júliusától vállalta át a szakellátás működtetésének feladatait a fővárosi Szent Imre Kórháztól. Az egészségügyi alapellátás keretében működteti a kerületi védőnői hálózatot, biztosítja a gyermekfogászati ellátást, az iskola-óvoda egészségügyi szolgáltatást is, továbbá 30 szakterületen a járóbeteg-szakorvosi ellátást. Az intézmény tevékenységét a kerületben 26 telephelyen látja el. A központi épület a Fehérvári úti rendelő – olvasható a kerületi önkormányzat honlapján.

Hozzátette: a kijelölt oltóhelyek egyikén regisztrált, és onnan értesítettek az oltásról, a döntést személyes közbenjárással nem befolyásolta.

Bizonyára minden politikus emlékszik rá, hogy a hetekkel ezelőtti jelentkezésemkor sem volt egyértelmű oltási terv. Ezzel szemben csak úgy tudom hitelesen képviselni saját és politikai közösségem oltáspárti álláspontját, ha orvosként magamnak is beadatom a vakcinát

– zárta a közleményét László Imre.

A polgármester az év elején az ATV műsorában arra hivatkozott, hogy a rendelet az egészségügyi diplomával rendelkezők számára teszi lehetővé első körben a védőoltást. Sajtósa az Index megkeresésére úgy nyilatkozott:

ha tudta volna előre, hogy van egy sorrend, akkor egyértelműen visszamondja, hiszen most nem praktizál orvosként.

Rovatok