Index Vakbarát Hírportál

Testőrök védik Müller Cecíliát, nem tudni, hogy miért

2021. január 29., péntek 19:25

Testőrökkel védik Müller Cecíliát. Az országos tisztifőorvos védelméről a Belügyminisztérium határozott. Egyelőre nem tudni, mi állhat a személyi védelem felállítása mögött, csak találgatások vannak. Annyi biztos, hogy valamiért indokolttá vált az intézkedés.

A rendelkezésre álló információk indokolttá tették az országos tisztifőorvos ideiglenes védelmének elrendelését, amit a belügyminiszter a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló 160/1996. (XI. 5.) Korm. rendelet alapján engedélyezett

– írta a Belügyminisztérium a 24.hu kérdésére. A lap egyik olvasója egy Škoda Superbből nemrég testőrökkel látta Müller Cecíliát kiszállni. Ezután kérdezték meg a tárcától, hogy egy esetleges fenyegetés állhat-e a dolog mögött, de erre konkrét válasz nem érkezett. Az viszont kiderült, hogy Müller Cecíliát nem a Terrorelhárítási Központ (TEK), hanem a Készenléti Rendőrség kísérte.

A 24.hu megemlíti, hogy Müller Cecília hasonlóan magas színvonalú védelmet kaphat a rendelet szerint, mint a miniszterelnök, a miniszterek, a diplomaták vagy a nemzetközileg védett személyek.

Az Index megkérdezte a Belügyminisztériumot, mi a pontos oka, hogy Müller Cecília személyvédelmét megerősítették. Ha válaszolnak, cikkünket frissítjük

Rovatok