Index Vakbarát Hírportál

Több mint kétszázan válhattak zaklatás áldozatává a csömöri és a gödöllői HÉV-en

2021. január 29., péntek 07:14

Összegyűjtötte a csömöri és a gödöllői HÉV-en történt zaklatásokról kapott üzeneteit egy csömöri férfi. A levelek száma sokkoló, ezek alapján több mint kétszáz esetről tudni – derült ki az RTL híradójából.

Suliba mentem és a velem szemben ülő, illuminált állapotban lévő idősebb férfi folyamatosan obszcén szavak kíséretében taglalta, hogy mit csinálna velem

 – számolt be egy diáklány.

Nekem egy alul teljesen meztelen, önmagát szórakoztató férfi látványát kellett elviselnem

 – írta egy másik utas.

A fiam 8. osztályos tanuló, minden nap Gödöllőről jár iskolába... délutánonként háromszor próbálták kirabolni.

Ilyen és ehhez hasonló beszámolók tömege jutott el Oláh Benjaminhoz, akinek a feleségét is érte már zaklatás. Elmondása szerint a támadások mindenféle korosztályt érintenek.

A közelmúlt egyik elhíresült esete volt, amikor egy 47 éves családanyát akart megerőszakolni a gödöllői héven egy férfi, majd súlyosan bántalmazta áldozatát. A szatír ellen hajtóvadászat indult, fantomrajz is készült róla, de azóta sem találták meg. 

Az RTL Klub megkeresésére a MÁV annyit reagált, hogy folyamatosan bővítik a HÉV rendészeinek számát, a bajba jutottaknak pedig azt tanácsolják, használják a 112-es segélyhívót.

Oláh Benjamin aláírásokat kezdett gyűjteni. Azt szeretné elérni, hogy a MÁV biztonsági kamerákat szereltessen a szerelvényekre, ezzel növelve a közbiztonságot.

Rovatok