Index Vakbarát Hírportál

Ne örüljön a januári tavasznak, mert még visszatér a tél

2021. január 30., szombat 06:27

Szombaton az északkeleti megyékben számíthatunk több felhőre, másutt hosszabb napos időszakok is lehetnek, majd délutántól nyugat felől megnövekszik a felhőzet.

Elsősorban az északi országrészben számíthatunk napközben záporok, estétől kisebb eső kialakulására.

A délnyugati, nyugati szél az ország északi felén nagy területen megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között várható: míg Borsodban néhol 3-4, délnyugaton 12-13 fokot is mérhetünk. Késő estére mínusz 3 és plusz 6 fok közé csökken a hőmérséklet, hasonló eloszlásban  írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap általában borult lesz az ég, de napközben északon vékonyodik a felhőzet. Északon kevesebb, másutt többfelé várható csapadék.

Többnyire hó, havas eső, délkeleten eső is valószínű.

Az északkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 1 és mínusz 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul.

Hétfőn északnyugaton, nyugaton felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, másutt túlnyomóan borult marad az ég. Északnyugat kivételével többfelé várható csapadék. Keleten, délkeleten eső, másutt havas eső, havazás valószínű. Délután fokozatosan megszűnik a csapadék. A változó irányú szél csak a Fertő körül élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában plusz 1 és mínusz 6 fok között, de a havas, kevésbé felhős tájakon mínusz 10 fok közelében alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 4 fok között várható.

Rovatok