Index Vakbarát Hírportál

A macskátoknak kilenc élet is jutott, de nektek csak egy

2021. január 30., szombat 20:56

A színtelen és szagtalan, alattomos gyilkos ellen csak egy megoldást ismerünk: szerezzetek be szén-monoxid-érzékelőt az otthonotokba, így az szükség esetén hangjelzéssel figyelmeztet. Óvjátok magatokat és a családotokat! - hívja fel a figyelmet a közösségi médiában az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A prevenciós kampány alapja az, hogy a csendes gyilkos - ahogyan népnyelven a szén-monoxidot nevezik - még mindig elég nagy számban, évente követel életeket. A tavaly kilencszáz esetben kérte a lakosság a tűzoltók segítségét, ebből is látszik - írja a gazdasagportal.hu - hogy egyre felelősebben viszonyulunk a problémához és míg 2012-ben a lakások 17 százalékában volt szén-monoxid-érzékelő, mára ez a szám nyolcvan százalékra emelkedett. 

A katasztrófavédelmiek Országos Tűzmegelőzési Bizottsága és az Alföldi Tej Kft. közös kommunikációs kampányt indít, figyelemfelhívó grafikát helyeznek el a tejesdobozokon. A matricák három etapban,  2021-ben januárban, februárban és decemberben lesznek láthatóak, mintegy hárommillió tejesdobozon. 

Rovatok