Index Vakbarát Hírportál

Ma egyéves Müller Cecília és az Operatív Törzs

2021. január 31., vasárnap 20:54

Facebook-bejegyzésében  emlékezett meg Kásler Miklós az operatív törzs megalakulásáról. Az emberi erőforrások minisztere azt írja, „a tény, hogy a legnehezebb időszakban is valamennyi kórházba kerülő fertőzött beteget el tudtunk látni, önmagában büszkeségre ad okot, különösen annak fényében, hogy ez fejlett, nagy országok számára sem minden esetben sikerült. A magyar egészségügy, az ellátórendszer kiállta a történelmi próbát, orvosaink és ápolóink helytállásával pedig magyar betegek tömegei épülhettek és épülhetnek fel”.

Hozzátette, hogy mára a figyelem központjában már az oltóanyagok és a korlátozások lazítása van, ezért azt kérte a nyitást sürgetőktől, hogy gondoljanak azokra, akik ma már nem lehetnek köztünk, ugyanis azok, akik emlékeztetnek minket a ránk leselkedő veszélyre és az ebből fakadó felelősségünkre.

Továbbra is vigyázzunk egymásra!

– zárta bejegyzését Kásler Miklós. 

Az operatív törzs fő feladata a koronavírus-járvány magyarországi kezelése, illetve külföldi terjedésének elemzése és értékelése. Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere vezeti, legnépszerűbb tagja mégis vitathatatlanul 

Müller Cecília országos tisztifőorvos. 

Rovatok