Index Vakbarát Hírportál

Újra szól a Danubius Rádió

2021. február 1., hétfő 10:58

Az új Danubius Rádió kizárólag zenét sugároz, alternatívát nyújtva azoknak, akik beszéd helyett csak zenére vágynak, de nem akarnak zenei listákkal bíbelődni, és a Nonstop Rádió helyén indult újra február 1-jétől, napi 24 órában - írja az MTI. 

Politikamentes - bulvármentes - beszédmentes.

A tájékoztatásban arról írnak, hogy folyamatosan figyelik a videó-megosztó és streaming oldalak, a külföldi és hazai rádióállomások slágerlistáit, és azonnal reagál a friss zenék megjelenésére is. Elvégzi a zeneimádók helyett a munkát: felkutat minden slágert, és összeállítja a legváltozatosabb popzenei listát.

A hallgatók napi 24 órában az elmúlt 4 évtized és a jelen legnagyobb popzenei kedvenceit kapják beszéd, és a zenefolyamot állandóan megszakító reklámtartalom nélkül.

Az online rádió állomáshangja nem más, mint Kautzky Armand, minden egyebet az a szakmai csapat végez, amely hazánk piacvezető rock rádióját, a szintén interneten működő BDPST ROCK Rádió-t is üzemelteti.

Hangsúlyozzák, hogy az új vállalkozás a politikától és megosztó közéleti kérdésektől tudatosan és teljes mértékben elzárkózó.

Korábban az Index is írt róla, hogy a Fővárosi Bíróság még 2010. január 19-én elsőfokon, majd másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla 2010. július 14-én jogerős ítéletben mondta ki, hogy a Danubius Rádió elnémítása törvénytelen volt, mivel az ORTT pályázati kiírása eleve hibás volt. Súlyos politikai vitát is kiváltott az ügy, de frekvenciához a médiaszolgáltató ezután már nem jutott, így tehát a Danubius működése ellehetetlenült.

Rovatok