Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan szabadul a hírhedt sorozatgyilkos

2021. február 2., kedd 18:55

Februárban szabadulhat a kegyetlen sorozatgyilkos, Magda Marinko a szegedi börtönből – írja a life.hu.

A sorozatgyilkos Magda Marinko 27 éve ül a szegedi börtönben, miután 1993-ban meggyilkolt egy vállalkozót, annak feleségét és üzlettársát, majd ugyanebben az évben Farkas Helga nagynénjét is megfojtotta.

A Blikk szerint abban az esetben, ha feltételesen szabadlábra is bocsátják, örömre nem igazán lesz oka a könyörtelen bűnözőnek,

Szerbiában ugyanis szintén gyilkosságok miatt még negyven év börtön vár rá. Szabadon egyetlen pillanatig sem lesz, Magyarországról azonnal átszállítják egy szerb büntetés-végrehajtási intézetbe.

Magda Marinko nem volt mindig „mintarab”, rengeteg gondot okozott. Nemegyszer nekiment az őröknek, vagy dühkitöréseivel hívta fel magára a figyelmet. Többször próbált öngyilkosságot elkövetni. Elfogása után állítólag egy halállistát készített, amelyen többek között az őt elfogó főrendőr és egy újságíró neve is szerepelt. Egy időben azt hangoztatta, hogy amint szabadul, megkeresi, akik szerinte ártottak neki, és leszámol velük.

Mint ismert: Magda Marinko kegyetlen ámokfutása 1993-ban, Kecskeméten kezdődött, egy vállalkozót, annak feleségét és üzlettársát gyilkolta meg 800 ezer forintért. Még ugyanebben az évben Orosházán csapott le a halálosztó, Farkas Helga nagynénjét, M. Editet fojtotta meg egy nyakkendővel. A nőtől százezer forintot zsákmányolt. A bíróság ezért a négy gyilkosságért ítélte el, de nagy valószínűséggel társaival ő ölte meg a szegedi cukrászt, Z. Nagy Bálintot, feleségét és két kisgyermekét is. Ezt a bűncselekményt soha nem tudták rábizonyítani.

Rovatok