Index Vakbarát Hírportál

Az MSZP ötezer forint fejpénzt adna minden oltás után a háziorvosoknak

2021. február 6., szombat 12:26

Ujhelyi István arról beszélt szombati sajtótájékoztatóján, hogy az MSZP ötezer forintos fejpénzt adna a háziorvosoknak minden, koronavírus ellen beoltott páciens után, és a kórházi oltópontokon szolgálatot teljesítők munkáját kötelező túlóradíjjal kompenzálnák.

A szocialista EP-képviselő személyes példákat is említve katasztrofálisnak nevezte a regisztrációalapú oltás megszervezését. Állítása szerint vannak olyan háziorvosok, akik nem akkor és nem annyi vakcinát kaptak, mint amennyit ígértek nekik. Ujhelyi azt is kritizálta, hogy nem nyilvános a teljes és átfogó oltási terv, annak csak néhány részlete ismert.

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy még a tömeges oltási szakasz megkezdése előtt vállalja az ötezer forintos fejpénz kifizetését a háziorvosi praxisoknak, ezzel kompenzálva az érintett dolgozók rendelési időn túli munkáját.

A politikus nemzetközi példákat is hozott: Írországban 25 eurót kapnak a háziorvosok minden adminisztrált oltás után, Romániában 30 vagy 50 lejt, Franciaországban 5,40 eurót, Nagy-Britanniában a legveszélyeztetettebb csoport tagjai esetében 10-12 fontot.

Rovatok