Index Vakbarát Hírportál

Megölte a párját, és egy ló teteme alá temette

2021. február 6., szombat 10:43

Féltestvére jelentette be egy 49 éves asszony eltűnését a rendőrségen január 11-én. Akkor már hónapok óta nem hallott felőle a rokonság. A rendőrök felkeresték a nő ismerőseit, feltérképezték lakókörnyezetét, kikérdezték korábbi élettársát, aki elmondta, hogy tavaly nyáron elváltak útjaik, a nő elhagyta, azóta nem tud róla – számol be az esetről a rendőrség.

Valami nem stimmelt, a rendőröket zavarták bizonyos körülmények. A rokonok szerint tavaly novemberben beszéltek vele, akkor még együtt élt párjával, holmija pedig az élettársánál maradt. Újabb kihallgatás következett, ekkor a férfi egy másik történettel adott magyarázatot volt barátnője eltűnésére. Eszerint tavaly, egy késő őszi estén aludni tértek, majd hajnalban ébredve a nőt felakasztva találta veresegyházi lakásukban. Még az újraélesztésére is kísérletet tett, ám amikor látta, hogy küzdelme hasztalan, megijedt, és a holttestet egy közeli gödörbe dobta.

A rendőrök életellenes cselekménnyel kapcsolatos gyanúja erősödött, és bizonyosságot is nyert. A 49 éves férfi megmutatta az állati tetemek sírhelyeként is funkcionáló gödröt, ahová a rendőrökön kívül a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai is felsorakoztak.

A nő holttestét kora reggelre sikerült kiásni egy ló maradványai alól.

Már a helyszíni és a halottszemle adatai valószínűsítették az idegenkezűséget, a soron kívül elvégzett boncolás alá is támasztotta. Az áldozat testén több olyan sérülést – sorozatos bordatörést, szilánkos lapockatörést, törött fogakat – találtak, amelyek egyértelműen bántalmazásból eredhettek. Az igazságügyi orvosszakértő a sérülések vizsgálata alapján kizárta az önkezűséget, önakasztásra semmi nem utalt.

A bizonyítékok hatására a 49 éves férfi megtört, és beismerte a bűncselekményt. Vallomása szerint egy ideje már gyakran veszekedtek élettársával, az egyik ilyen alkalommal, tavaly novemberben eldurvult a vita. Állítása szerint „ki volt kattanva”, amikor lefejelte, majd bakanccsal megrugdosta áldozatát. Az élettelen testet ezután pokrócba csavarta, és begurította abba a gödörbe, ahonnan három hónappal később a rendőrök kiásták. Hulladékkal és gallyakkal letakarta, majd elment dolgozni.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök kezdeményezik az elkövető letartóztatását.

Rovatok