Index Vakbarát Hírportál

Portik Tamást gyanítják egy 22 évvel ezelőtti gyilkosság hátterében

2021. február 6., szombat 12:36

Egy 22 évvel ezelőtt elkövetett gyilkosság miatt vettek őrizetbe egy dunakeszi férfit. Az áldozat személye azért érdekes, mert a nyolcvanas években egy olyan telefonfülke-fosztogató banda főnökeként ismerték, amely bandának az akkor még tinédzser Portik Tamás is tagja volt – írja a  hvg.hu.

Budapesti albérletében ölték meg a 36 éves Gyüre Józsefet 22 évvel ezelőtt, 1999. április 25-én. Gyilkosát az elmúlt két évtizedben nem tudták elfogni, noha az ügyet többször elővették. A rendőrség tavaly ősszel határozott a nyomozás folytatásáról, és újabb bizonyítékokat talált az üggyel kapcsolatban. A minap a rendőrség elfogta K. Gábort, akit a gyilkossággal gyanúsítanak. A férfit őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását.

A lap értesülései szerint régóta beszélik rendőri és alvilági körökben, hogy Gyüre József, azaz Tompa Józsi gyilkosát Portik egykori környezetében kell keresni. Mint írják, a legfrissebb hírek szerint Gyürével bérgyilkos végzett. Korábban a kilencvenes évek alvilági leszámolásairól is valló „keresztapa”, az M. Richárddal szintén jó kapcsolatot ápoló

Radnai László beszélt egyik vallomásában arról, hogy tudomása szerint Gyürét Portik egyik embere, K. Gábor ölte meg.

A Fővárosi Törvényszék közleményében azt írta, hogy a gyanúsított a megalapozott gyanú szerint egy az 1990-es években ismert vállalkozó megbízásából ölt. A lap szerint ez szintén Portikra utal.

Rovatok