Index Vakbarát Hírportál

Új színház- és filmművészeti egyetemet hozna létre az MSZP, ha kormányra kerül

2021. február 9., kedd 12:13

Kunhalmi Ágnes és az ellenzék beszámítaná az elveszett krediteket a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) diákjainak – erről beszélt az ATV Start műsorában. A szocialista politikus azt is mondta, hogy ha ők veszik át az ország irányítását, akkor új állami egyetemet hoznak létre, ahol megfelelő dokumentáció mellett ismét el lehet ismerni a teljesített tárgyakat.

Közölte azt is, hogy kormányváltás esetén akkreditálnák a most létrejött alapítványt az SZFE-s oktatóknak és diákoknak.  Arra a kérdésre, hogy ebben az esetben párhuzamosan működne a Vidnyánszky-féle és az új egyetem, Kunhalmi Ágnes azt mondta, hogy nem ők teremtették ezt a helyzetet.

Az SZFE szeptember 1-jétől az államtól átkerült egy alapítvány tulajdonába, amelynek élére Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház főigazgatóját nevezték ki. A színművészetis diákok ezt sérelmezték, tüntetést szerveztek, elfoglalták az egyetemet, és piros-fehér szalagokkal elkordonozták magukat. Az Index szájbarágóját itt olvashatja el, részletesen leírtuk, miről szól az SZFE-ügy. 

Rovatok