Index Vakbarát Hírportál

Egy életre meg fogja utálni az esőt

2021. február 9., kedd 19:26 | aznap frissítve

Éjfélre az egész országban eláll az eső, majd hajnalra foltokban köd képződhet, ám holnaptól ismét az eső és a csapadék számos formája gazdagítja Magyarország időjárását – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzésében. 

Nem sok jót ígérnek a OMSZ szakemberei szerdára, ugyanis várhatóan 

délnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, így holnap is közel országszerte várható eső, néhol havas eső és hó is.

Ahogy kedden, úgy holnap is leginkább eső esőt követ, sőt főként reggel, délelőtt az északi megyékben átmenetileg ónos eső is előfordulhat. Emellett az északnyugati tájakon és az Északi-középhegységben havas eső, hó is eshet, majd napközben ezeken a részeken is esőre vált a halmazállapot.

Szerda estétől azonban a Dunántúl északnyugati részein a beáramló hideg levegő hatására ismét havas esőre, majd hóra kell számítani.

Ugyanis szerda késő délutántól, estétől északira, északnyugatira fordul a szél, amely megerősödik, sőt késő estétől egyre többfelé viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –2 és +4 fok között alakul, de az északi megyékben –4, 7 fok is lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán az ország északi felén 0 és +6, a déli megyékben 7 és 11 fok között alakul.

Rovatok