Index Vakbarát Hírportál

Új főszerkesztője van a Népszavának

2021. február 9., kedd 13:59 | aznap frissítve

Magyarország legnagyobb példányszámú országos politikai napilapja, a Népszava, új főszerkesztővel folytatja munkáját – jelentette be a lap saját felületén. A szerkesztőség élén az eddig főszerkesztő-helyettesként dolgozó Friss Róbert váltja Nagy Györgyöt.

Friss Róbert a hazai újságírószakma egyik legnagyobb tapasztalattal bíró képviselője, több mint 50 éve van a pályán és lényegében folytatja amit eddig csinált, hisz főszerkesztő-helyettesként évek óta meghatározó szerepe van a lap értékrendjének, tartalmának alakításában

– olvasható a Népszava rövid közleményében. Friss Róbert évtizedekig dolgozott a Népszabadságnál, majd 2014-ben került a Népszavához.

A lap leköszönő főszerkesztője, Nagy György családi okok miatt lép hátra, lemondását követően is tagja marad a szerkesztőségnek. Nagy György 2019. november 6.-tól vezette a lapot.

Friss Róbert az Index kérdésére elmondta: a Népszava hűen az eddigi irányvonalához, örökségéhez, továbbra is ellenzéki, szociáldemokrata lap marad.

A lap alapirányvonalában vagy politikai arculatában semmilyen változtatás nem lesz

– hangsúlyozta az új főszerkesztő.

Nem tervez változást a lap szerkesztőségében és koncepciójában sem. Érdeklődésünkre azt is megerősítette, hogy a Népszava pénzügyi helyzete stabilan áll.

Rovatok