Index Vakbarát Hírportál

Zacher Gábor: A nyitással meg kell várni az átoltottságot

2021. február 10., szerda 17:00

Zacher Gábor a hatvani kórházban dolgozik, ahol elmondása szerint az elmúlt napokban emelkedett a betegek száma, de az egészségügyi rendszer kitart. A hatvani kórházban a Covid-osztály majdnem telt házzal megy.

A Koronavírus-fertőzés túlélési arányairól készült egy dán felmérés, mely szerint a testtömegindex, a férfi nem, a magas vérnyomás, valamint az idegrendszeri megbetegedések rizikófaktort jelentenek.

Zacher Gábor sürgősségi orvos az ATV Start című műsorában kijelentette, hogy ezen következtetések levonásához nem kell egész Dániáig elmenni, hiszen itthon is azt lehet látni, hogy az ötvenéves, elhízott, magas vérnyomással küzdő férfiak nagyobb arányban kerülnek lélegeztetőgépre és halnak meg.

Az, hogy a férfiak kitettebbek a koronavírus szövődményeiknek, szerinte csak egy statisztikai adat.

A toxikológus már mindkét oltását megkapta, semmilyen utóhatást nem érzett. Voltak olyan kollégái, akiknél jelentkeztek mellékhatások, de mint mondta, ez egyéni reakció.

Korábban Zacher Gábor azt nyilatkozta, hogy a védőoltásokkal kapcsolatos ellenállás a kormány felelőssége. Erről úgy fogalmazott, hogy azé a felelősség, aki a kommunikáció hiányáért felel. Ebben a járványhelyzetben a védőoltás lesz, ami meg tud védeni bennünket. Az enyhítésről azt mondta:

mindenképp meg kell várni a kellő átoltottságot, hogy fokozatosan lehessen nyitni.

Rovatok