Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt a Budapest Bank Rogán Antal új feleségének a hiteléről

2021. február 11., csütörtök 18:34

A Budapest Bank minden hitelkérelmet egyedi bírálat keretében vizsgál meg, amennyiben úgynevezett projekthitelként adja a pénzt – fogalmazott a HVG érdeklődésére a pénzintézet, amelyben azzal kapcsolatban érdeklődtek, hogy hogyan történhetett meg, hogy Rogán Barbara nagyjából öt százalékos önerővel vásárlási kölcsönt, amikor családtagjaival együtt több mint ezer hektár földet vásároltak 1,6 milliárd forintért.

Azt is próbálták kideríteni, mennyire szokványos, hogy valaki 5 százalékos önrésszel hitelt kapjon földvásárlásához, ezért meg is kérdezték Raskó György agrárközgazdászt, aki azt mondta, 

a bankok általában a föld értékének 20-30 százalékát kitevő önerőt követelnek, a kedvezőbb ajánlatok többnyire a kisebb gazdáknak szólnak, vagy valamilyen pluszfedezetet, illetve hitelgarancia biztosítást kérnek.

A Budapest Bank jelenleg állami tulajdonban van, és tagja a Mészáros Lőrinc körül szerveződő bankholdingnak. A bank egyik vezérigazgató-helyettese Puskás András, aki korábban Rogán Antal alpolgármestere volt az V. kerületben.

Rovatok