Index Vakbarát Hírportál

Schanda Tamás: Varga László meghatározó alakja volt a sorsfordító időknek

2021. február 12., péntek 13:42

Varga Lászlónak megadatott, hogy a függetlenné váló Magyarországon a kereszténydemokrata gondolat, értékvilág és politika megújítója lehessen. A 2003-ban elhunyt politikus meghatározó alakja volt a történelmi, sorsfordító időknek – idézte az MTI, mit mondott pénteken Baján, a Keresztény Közéletért Emlékérem átadásán az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.

Schanda Tamás a politikusról, drámaíróról elnevezett, őt ábrázoló díj átadóján hangsúlyozta: Varga László az európai kereszténység értékei mentén fejtette ki közéleti munkáját; egy világégés végén is, a szétbombázott Budapesten, és nagyjából negyvenévi kommunista elnyomás és megnyomorítás után is, a fellélegzett Magyarországon.

Kiemelte: Varga László példát mutatott és szellemi támaszt nyújtott mindazoknak, akik végül sikerre vitték a magyar kereszténydemokráciát – fogalmazott Schanda Tamás államtitkár. A Varga László tiszteletére alapított Keresztény Közéletért Emlékérmet Tóth Gábornak, a Bajai Szent Rókus Kórház főigazgatójának adták át.

Rovatok