Index Vakbarát Hírportál

Külügyi államtitkárt indít a Fidesz Szél Bernadett ellen

2021. február 12., péntek 06:58

A Fidesz a Külgazdasági és Külügyminisztérium egyik államtitkárát veti be az összellenzéki jelölttel szemben a jövő évi parlamenti választáson Pest megye 2. számú egyéni választókerületben. A Telex úgy tudja, hogy a várható összellenzéki jelölt a jelenleg független parlamenti képviselő Szél Bernadett lesz, fideszes kihívója pedig Menczer Tamás, a külügyi tárca tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára. 

A portál szerint a kormánypárt nagy csatára számít a körzetben, mivel már a 2018-as választáson is kis híja volt, hogy Szél Bernadett (akkor még az LMP színeiben) le nem győzte a Fidesz–KDNP jelöltjét, Csenger-Zalán Zsoltot. Akkor ez 296 szavazaton múlott úgy, hogy a Jobbik saját jelöltet indított. Teljes összefogással már akkor is nyerhetett volna itt az ellenzék, így az Orbán-kormány által csak szivárványkoalíciónak csúfolt baloldali-jobbikos összefogás után még inkább szorongatott helyzetbe kerülhet a kormánypárti jelölt. 

Budaörsön amúgy sem bővelkedik erős emberekben a Fidesz, a választókörzeti elnök az a Czuczor Gergely, aki a 2019-es önkormányzati választáson alaposan kikapott az ős-SZDSZ-es Witthinghoff Tamás polgármestertől, sőt, még az önkormányzati egyéni választókerületben is legyőzte egy civil budaörsi jelölt. Valószínűleg ezért eshet a kormánypárt választása Szijjártó Péter emberére, aki hivatalos Facebook-oldala tanúsága szerint igencsak aktív mostanában a budaörsi közéletben.

Rovatok