Index Vakbarát Hírportál

Otthonából vitték el Zsuzsa hároméves kisfiát a rendőrök

2021. február 14., vasárnap 19:02

Az édesanya otthon sem volt, amikor megjöttek a kisfiáért. Hiába rohant utána a rendőrségre, már csak egy üvegfalon keresztül láthatta gyermekét.

A kisfiú bűne csupán az, hogy görög állampolgár, és édesanyja görög édesapja beleegyezése nélkül hozta haza Magyarországra – derül ki az RTL Híradóból. 

Nagy Zsuzsa 20 évesen ment ki Görögországban dolgozni, ott ismerkedett meg későbbi férjével, aki – az édesanya elmondása szerint – eleinte belement abba, hogy a kisfiú magyar nevet és magyar állampolgárságot is kap, ígéretét viszont nem tartotta be. 

Házasságuk rohamosan megromlott, ezért másfél évvel közös gyermekük születése után Zsuzsa visszaköltözött Magyarországra, és a kisfiút is hozta magával.

Csakhogy az apa bírósági eljárást indított a nő ellen, amit októberben jogerősen meg is nyert. A Hágai Egyezmény rendelkezik is a gyermekek jogellenes külföldre viteléről, ennek alapján a görög apa egy év után kérhette, hogy vigyék vissza hozzá a kisfiút, ahol addig élt. 

Nagy Zsuzsa ügyvédje szerint a bíróság nem vette figyelembe a kisfiú érdekeit, hiszen másfél éve él már Magyarországon, most pedig számára idegen emberek közé került.

A kisfiú ráadásul már megkapta a magyar állampolgárságot. Az édesanya nem tud mást tenni, gyermekelhelyezési pert indít, és tervei szerint ahogy tud, gyermeke után utazik Görögországba. 

Rovatok