Index Vakbarát Hírportál

Letiltotta a Facebook Ungváry Krisztián oldalát a budavári kitörésről

2021. február 15., hétfő 22:14

Letiltotta a Facebook Ungváry Krisztián történész egyik oldalát, amelyet a virtuális Kitörés Emléktúra alkalmából hozott létre ismeretterjesztő céllal.

Facebook-bejegyzésében a történész azt írta: az oldalt a radikális jobboldali Szent Korona Rádió jelentette fel, amely büszkén el is újságolta a letiltás hírét. 

Ungváry Krisztián, az ateista materializmus táptalaján állva, mint egy rossz marxista történész, egyszerűen ki akarja siklatni a kitörés emlékezetpolitikai normalizálódását: ugyanis mi azt tekintjük normálisnak, ha megemlékezünk azokra, akik Magyarországért harcoltak az istentelen kommunizmussal szemben, és tették ezt az utolsó töltényig, sőt még azon is túl. Normális, hogy ők hősök. Ungváry nyíltan át akarja venni a téma irányítását, mert szerinte ők nem hősök, legfeljebb áldozatok és persze nincs jogunk megemlékezni rájuk, legalábbis olyan formában, ahogyan mi gondoljuk. A heroikus attitűdöt csinovnyik és marxista szemlélettel nem lehet megérteni

 – idézte a rádió közleményét Ungváry Krisztián.

A történész hozzátette, honlapja továbbra is aktív, a törlés csak a Facebook-oldalát érinti, ami ellen pedig panasszal fog élni.

Rovatok