Index Vakbarát Hírportál

Puzsér Róbert: Nem zárom ki, hogy 2024-ben visszatérek

2021. február 15., hétfő 19:29

Puzsér Róbert utoljára 2019 októberében adott interjút az Indexnek, akkor azt mondta, ha nem választják meg főpolgármesternek, visszatér a kulturális térbe. Mint ismert, a publicistának nem sikerült győznie, mindössze 4,4 százalékot szerzett, míg Tarlós István a szavazatok 44,7 százalékát, Karácsony Gergely pedig 50 százalékát szerezte meg. Puzsér a Kibeszélő című műsorban azonban elárulta, nem tartja kizártnak, hogy 2024-ben ismét nekifusson a megmérettetésnek. 

Egy ilyen jelöltség úgy jó, ha mindig ott lebeg, és a politikai osztály érzékeli a kést a saját torkán. Én nem zárom ki, hogy 2024-ben visszatérek. 

A publicista úgy véli, Karácsony Gergely semmit nem valósított meg az általa elképzelt zöld, élhető Budapest koncepciójából, ezért van létjogosultsága annak, hogy ismét elinduljon az általa képviselt programmal a főpolgármester-választáson. Előtte azonban érdemes szerinte megvárni a 2022-es országgyűlési választások eredményét. 

Puzsér azt várja a választástól, hogy az elmúlt 30 év „leghisztérikusabb, legfelajzottabb, legkiélezettebb” voksolása jöhet, ahol a publicista szerint az általa is képviselt különutas politikára jelenleg nincs fogadókészség. 

Ahogy a Fidesznek, úgy az ellenzéki összefogásnak is az az érdeke, hogy ne létezzen harmadik alternatíva, ne létezzen politikai erő Gyurcsány és Orbán között egyenlő távolságra. 

A publicista szerint az ellenzéken belül sem Dobrev Klára, sem Fekete-Győr András nem alkalmas arra, hogy legyőzze Orbán Viktort, szerinte

csak Márki-Zay Péternek és Pálinkás Józsefnek van erre esélye, ők ugyanis képesek a kormányoldali szavazókat is megszólítani. 

A teljes beszélgetést itt lehet megtekinteni: 

A Kibeszélőben: Puzsér Róbert

Rovatok