Index Vakbarát Hírportál

A leggazdagabb magyarrá tette volna Kósa Lajost a csengeri örökösnő

2021. február 16., kedd 09:45

A csengeri örökösnő, Sz. Gáborné megpróbálta elhitetni a volt debreceni polgármesterrel, hogy mesés örökség jogosultja, ugyanis több ajándékozási szerződést is kötött vele 2016 januárjában.

A Blikk birtokába került szerződés szerint Kósa Lajos menő nyugati bankár lehetett volna, miután övé lett volna az egyik legnagyobb francia pénzintézet, a Credit Industrial et Commercial Bank (CIC AG) 24,09 százaléka.

A csengeri örökösnő azt állította, hogy 99 százalékos részesedése van a bankban. Kósa Lajos csak az osztalékokból már a leggazdagabb magyar lehetett volna: 2018-ban például 187 522 048 euró osztalék üthette volna a markát az ajándékozási szerződésben szereplő részesedéséért, aminek értéke 67 és fél milliárd forint. 2019-ben ugyanis közel ennyi osztalékot fizettek a bank pénzügyi jelentése szerint – írja a lap.

A CIC több mint ötmillió ügyfelet szolgál ki, 35 országban van jelen, és csak Franciaországban kétezer fiókja működik. Mérleg szerinti vagyona 313 milliárd euró.

Kósa Lajost egy svájci repülőcéggel is megajándékozta Sz. Gáborné. Egész pontosan öt éven át az állítólagos osztalékjövedelmének öt százalékát ajánlotta fel a politikusnak.

A Demokratikus Koalíció eközben követeli, hogy Kósa Lajost az ország érdekében vessék alá intelligenciatesztnek. Aggasztónak tartják ugyanis, hogy

egy olyan ember lehet Magyarországon kormánytag, akinek a kapzsiság annyira elborítja az agyát, hogy gyakorlatilag bármit aláír, ami nem szalad el, mert a magyar emberek nagyon nem ilyen, miniszternek nevezett balekokat érdemelnek.

Rovatok