Index Vakbarát Hírportál

Változnak az érettségi vizsgakövetelmények

2021. február 16., kedd 12:40

Két év múlva, 2023-tól megújulnak az érettségi általános vizsgakövetelményei, és nagyobb szerepet kap a tanulói kreativitás és problémamegoldó készség − tájékoztatta az MTI-t az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Az általános vizsgakövetelmények (a vizsgák célja, formája, időtartama, számonkérési formái) továbbra is az érettségi vizsgaszabályzatról szóló kormányrendeletben jelennek meg. A részletes vizsgakövetelmények pedig tavasszal, további egyeztetések után tárcadokumentumként lesznek elérhetők a minisztérium, illetve az Oktatási Hivatal honlapján.

A MÓDOSÍTOTT SZABÁLYOK A 2023/2024-ES TANÉV ŐSZI VIZSGAIDŐSZAKÁIG AZ EDDIGI KÖVETELMÉNYEK SZERINT történnek MAJD AZ ÉRETTSÉGIK, A MÓDOSÍTÁSNAK TEHÁT SEMMILYEN HATÁSA NEM LESZ AZ IDEI VIZSGÁKRA.

Közleményükben ismertették, hogy a rendeletmódosítás részeként a kormány az Oktatási Hivatalt jelölte ki a jelnyelvoktatói névjegyzéket vezető hatóságként, valamint módosulnak a tankönyvi eljárásokkal kapcsolatos határidők, ezáltal egyszerűsödik az eljárás.

A járványra való tekintettel azoknak, akiknek 2022-ben már kötelező lett volna a Pedagógus II. minősítési eljárásban való részvétel, egy évvel kitolódik a minősítés határideje.

Rovatok