Index Vakbarát Hírportál

Megszomjaztak, ezért betörtek egy házba

2021. február 18., csütörtök 08:09

A ceglédi rendőrök élettársával együtt fogták el azt a négy betöréssel gyanúsítható, 22 éves férfit, akinek bűnlajstromán másik négy, kelet-magyarországi régióhoz köthető bűncselekmény is szerepel írja a police.hu.

A férfit, valamint 23 éves élet- és tettestársát február 11-én este kapta rajta betörésen egy ceglédi ház tulajdonosa.

A pár akkor azt hazudta, hogy egyikük megszomjazott, és ezért másztak be a kerítésen.

Amikor a férfi megfenyegette őket azzal, hogy kihívja a rendőrséget, akkor gyorsan elmenekültek, azonban az épület oldalához támasztott láncfűrészüket nem tudták magukkal vinni.

A tulajdonos ezt követően értesítette a hatóságokat, akik adatgyűjtésbe kezdtek, és a járőrök fél nap alatt elfogták a tettestársakat. 

Kihallgatásukon mindketten tagadták a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését.

A nyomozók gyanúja szerint a 22 éves J. Dávid több, a közelmúltban elkövetett betöréssel is összefüggésbe hozható. A megzavart eset mellett három másik helyszín kirablásával vádolják őt.

A vád szerint Két tavalyi, ceglédi házaknál elkövetett rablás során kerékpárt, illetve mobiltelefont, csokoládét és kekszeket lophatott a férfi.

Ezenfelül ő lehetett az a rabló is, aki 2021. február 8-án berúgta egy épülőfélben lévő ház bejárati ajtaját, és flexet, elektromos láncfűrészt, fémtaligát, lézeres szintezőt, valamint egy piros napernyőt összepakolva távozott.

Ezeken túlmenően a hatóságok a férfit még négy, Hajdú-Bihar megyében tavaly elkövetett lopással is gyanúsítják. 

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az azóta letartóztatott J. Dáviddal szemben. Társa szabadlábon védekezhet.

Rovatok