Index Vakbarát Hírportál

Ezeken a helyeken megmondják, hogy koronavírusos-e

2021. február 18., csütörtök 09:34

Személyautóval jól megközelíthető helyszíneken segítik szűrőbuszok a koronavírus tünetekkel rendelkező emberek szűrését – írja honlapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). Nem érdemes azonban azonnal autóba ülni, ha gyanítja, hogy koronavírusos, mert a helyszíni tesztelést nem veheti igénybe bárki. 

Csak és kizárólag azokat tesztelik a szűrőbuszokon, akiknek Covid–19-gyanús tüneteik miatt háziorvosa már elrendelte a vizsgálatot, és a vizsgálatkérést a mentőszolgálat rendszerében rögzítették.

Akinek tehát aktuális a tesztelés, csütörtökön reggel kilenc és délután öt óra között Ferihegyen az I. Terminál parkolójában, a XXI. kerületben, a Deák Ferenc téren a piac mellett, illetve a Papp László Sportaréna F1-bejáratánál veheti igénybe a szolgáltatást. 

Pénteken reggel kilenc és délután öt óra között ugyancsak a fentebbi helyszíneken várják azokat, akik teszteltetnék magukat. 

Az NNK honlapján felhívják a figyelmet arra is, hogy a vizsgálatra mindenki vigye magával a TAJkártyáját és egyéb, személyét igazoló dokumentumait.

Rovatok