Index Vakbarát Hírportál

Se Ferrarija, se palotája nincs Laposa Bencének

2021. február 18., csütörtök 13:26

Se Ferrarija, se palotája nincs, emellett azt sem tartja összeférhetetlennek Laposa Bence, hogy tanácsokat az MTÜ-nek, miközben cégeivel komoly összegeket nyer el az ügynökség pályázatain.

Az üzletemberrel azt követően készült interjú, hogy cégei 71,5 millió forintnyi támogatást nyertek el januárban. Laposa Bence elmondta: jogtalannak érzi azokat a kritikákat, amelyeket a cégei támogatása miatt kapott. 

Azok a projektek és a célok, amelyeket megfogalmaztunk, bárki előtt nyitva állnak

– mondta erre vonatkozóan a 24.hu-nak adott interjú során. 

Az üzletember emellett azt is elmondta, hogy bár egyes vállalkozásoknak a válság túlélésében segíthetnek a kormány intézkedései,

az igazi megoldást a nyitás fogja majd jelenteni.

A vállalkozó arról is beszélt, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökségnek csak stratégiai kérdésekben ad tanácsot. Ez pedig állítása szerint

nem összeférhetetlen azzal, hogy az MTÜ támogatásain komoly összegeket nyernek a cégei.

A Balaton-vidék fejlődéséről beszélve elmondta, hogy véleménye szerint a térség jó irányba halad turisztikailag, azonban az építkezések terén helyenként túlzásba esnek a vállalkozók.

Nem biztos, hogy egy turisztikai desztinációnak az az érdeke, hogy gyakorlatilag kontrollálatlanul épüljenek apartmanházak

– vélte Laposa Bence.

Ennek ellenére a térség mára komoly fejlődésen ment keresztül, és Budapest után a második legnagyobb turisztikai központtá vált az országban.

Szerintem mostanra a Balaton gasztronómiájának minősége Budapest után a legjobb az országban, itt található a legtöbb izgalmas hely.

– hangzott el az interjú lezárásban.

Rovatok