Index Vakbarát Hírportál

Az ápolókat köszöntötte Kásler Miklós

2021. február 19., péntek 07:21

Az egészségügyi szakdolgozók nap mint nap szent szolgálatot teljesítenek – kezdi Kásler Miklós Facebook-bejegyzésében, amelyben a magyar ápolókat ünnepli. Mint írja, túlzás nélkül állíthatja, hogy ez nemcsak a magyar egészségügy, hanem az egész nemzet sorsa szempontjából kulcsfontosságú, különösen a jelenlegi, világjárvánnyal sújtott időszakban.

Hetedik esztendeje ünnepeljük ezen a napon, Kossuth Zsuzsanna születésnapján, a magyar ápolók napját. Kossuth Lajos húgáról feljegyezték, hogy az 1848–49-es szabadságharc idején a tábori kórházak főápolónőjeként anyai gyengédséggel ápolta a sebesült katonákat és gondozta a rászorulókat. Szakdolgozóink pedig ennek az odaadó, emberfeletti munkának a képviselői napjainkban is, amivel biztosítják a betegek számára az emberhez méltó életet

– írja az emberi erőforrások minisztere. Hozzátette: megbecsülésük érdekében tovább folytatódnak az ágazati béremelések, így jövőre már egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni a 2016 előtti fizetésének. Mint írja, ennek a „gondoskodásnak” az elsődleges célja, hogy az egészségügyi szakdolgozók és családjaik számára olyan anyagi, szellemi és erkölcsi hátteret tudjanak biztosítani, amely lehetővé teszi, hogy munkájukat tudásuk és hitük szerint a legmegfelelőbb módon, illetve a legkorszerűbb eszközökkel végezhessék.

Kollégáinak további szolgálatához sok sikert, erőt és a betegek elégedettségét kívánta a miniszter.

Rovatok