Index Vakbarát Hírportál

Reviczky Gábor szerint a Fidesz nem is jobboldali párt, mert sok szociális intézkedést hozott

2021. február 20., szombat 07:38

Reviczky Gábor szerint a Fidesz nem jobboldali párt, mert „ennyi szociális intézkedést szocialista kormány még nem hozott”, ezért ő inkább nemzeti oldalinak nevezné Orbán Viktor pártját – derül ki a színész Veiszer Alindának adott interjújából.

Reviczky bevallja, hogy a 2019-es önkormányzati választás előtt ő csak úgy bedobta, hogy az ellenzék győzelmével el fogják venni az ő önkormányzati lakását Budapest IX. kerületében, mert kíváncsi volt, mi lesz erre a reakció. Baranyi Krisztina egyébként nem vette el Reviczky Gábor lakását. 

Reviczky Gábor beszélt az SZFE-ügyről is. Kiemelte, hogy nem érti a sztrájkot, mert úgy véli, a hallgatók és az oktatók sosem fognak olyan helyzetbe kerülni, hogy ők diktálhatnak majd. „Ha az országban egy törvény határozza meg, hogy az összes egyetemet alapítványi úton működtetik, akkor miért maradna ki a Színház- és Filmművészeti?” – teszi fel a kérdést. Leszögezte azt is, hogy nem menne az SZFE-re, mert nem szeret tanítani, de nem is hívták.

Minden rendezőben benne van az, hogy csinosabb fiatal nőkkel kikezd, maga mellé ülteti rendezés közben őket, hogy nézzék, hogy rendez

– idézte a Telex, mit mondott színész a Marton László-botrányról. A színházi rendezőt 2017-ben szexuális zaklatással vádoltak meg, amiről Reviczky Gábor azt mondta, személy szerint „sok hasonló sztorit” tudna csak a Vígszínházból is.

A teljes interjút Veiszer Alinda Patreon-oldalán egy jelképes összeg ellenében lehet megnézni.

Rovatok