Index Vakbarát Hírportál

Hétfőn szavazhat a veszélyhelyzet meghosszabbításáról a parlament

2021. február 21., vasárnap 12:33

Kétnapos üléssel folytatja munkáját a következő két hétben az Országgyűlés. A veszélyhelyzet meghosszabbításáról és egy, az alkotmánybíróság szerint alaptörvény-ellenes törvényjavaslatról szavazhat hétfői ülésén a parlament.

Az MTI összefoglalója szerint Varga Judit igazságügyi miniszter indítványára szavazhatnak majd a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló előterjesztésről, amely lényegében a veszélyhelyzetben alkotott rendeletek hatályának meghosszabbításáról szól. Azt az Index is megírta korábban, hogy az ellenzék kijelentette: nem fogja megszavazni a hosszabbítást annak ellenére, hogy 2020 novemberében szinte teljes konszenzus volt erről.

A hétfői ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal és interpellációkkal indul. Szavazhatnak a decemberben egyszer már elfogadott, de alaptörvény-ellenessége miatt visszaküldött hulladékgazdálkodási törvényjavaslatról is.

Három képviselő mentelmi jogáról is dönthetnek hétfőn, a fideszes Simonka György és Tiba István mellett a párbeszédes Szabó Tímea mentelmi jogát is felfüggeszthetik.

Rovatok