Index Vakbarát Hírportál

Százzal szaladt bele a pizzafutár egy buszba

2021. február 23., kedd 09:21

Súlyos baleset történt hétfő este Törökbálinton, autóbusznak ütközött egy pizzafutár az autójával – írja a Budapest Környéke. A portál szerint a 272-es busz Törökbálinton haladt a Kápolna utcán lefelé, a Munkácsy Mihály utcai kereszteződés felé. Eközben szemből, de még nagyon távol közeledett az elágazáshoz egy Suzuki WagonR-es ételfutár. 

A busz indexelt, és megkezdte a balra kanyarodást, úgy ítélve meg, hogy még bőven van ideje befejezni a manővert. Azt viszont nem tudhatta, hogy a Suzuki nagyjából 100 kilométer per órás sebességgel érkezik, és ugyanarra szándékozik kanyarodni. 

Az ételfutár ráadásul – nem meglepő módon – nem bírta ekkora sebességgel bevenni a kanyart, a padkának ütközött, majd továbbhaladva, fékezés nélkül a busz jobb elejébe rohant.

A suzuki sofőrjét feszítővágóval mentették ki az autóból, és életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Mindkét lába eltört, valamint komoly fejsérülést is szenvedett. A buszon nem voltak utasok, a vezető pedig nem sérült meg.

A buszsofőr az ütközés előtt elkapta a kormányt, és megpróbált kitérni, de a jármű így is hatalmas ütést kapott. A busz ennek következtében átugratott a járdaszigeten, kidöntött egy beton villanyoszlopot, majd egy családi ház előtt parkoló Renault gépkocsinak csapódott, és beletolta azt a ház kerítésébe. 

Törökbálintiak az egyik helyi illetőségű Facebook-oldalon azt írták, hogy ez „Törökbálint legrosszabb, legveszélyesebb kereszteződése”, illetve hogy véleményük szerint egy körforgalom beépítése megoldaná az összes problémát. 

Rovatok