Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor megúszta a nyomozást, elutasították az ellene tett feljelentést

2021. február 24., szerda 20:36

A rendőrség elutasította azt a feljelentést, amelyet egy magánszemély tett Orbán Viktor és társai ellen részvételükért a néhai miskolci polgármester, Kriza Ákos temetésén – derül ki az RTL Klub Híradó riportjából. A február 23-i feljelentés szövege szerint a szertartásra legalább 100 ember ment el úgy, hogy a november óta hatályban lévő korlátozások szerint maximum 50-en lehettek volna. 

Emiatt kétrendbeli, a vészhelyzet idején, a második ütemű védelmi intézkedések megszegése miatt fordult a magánszemély, Heffner Attila Orbán Viktor és társai ellen a Miskolci Rendőrkapitánysághoz, amely a szabálysértési törvényre hivatkozva elutasította a feljelentést. Bár a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések – amelyeket az Orbán-kormány rendeletben rögzített – valóban tiltják az 50 fősnél nagyobb temetéseket, a vallási közösségek szertartásait nem. 

Az RTL Klub Híradója megkérdezte a Miniszterelnöki Kabinetirodát az ügyről, hogy milyen szertartásnak minősül a temetés, de a tárca helyett az Országos Rendőr-főkapitányság válaszolt. Azon kívül, hogy a feljelentést valóban a szabálysértési törvényre hivatkozva söpörték le az asztalról, az ORFK semmit nem árult el.

Rovatok