Index Vakbarát Hírportál

Érkezik a hidegfront, figyelmeztetést adtak ki

2021. február 25., csütörtök 18:40

Hidegfront érkezik a tél utolsó napjaiban. Pénteken még 20 fok is lehet, de szombaton már inkább 10 fok körül alakulnak a maximumok, és a hegyekben hózápor sem kizárt – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Péntek délelőtt a köd a legtöbb helyen feloszlik, utána derült, napos idő lesz, de helyenként az Észak-Dunántúlon, illetve az északkeleti megyékben csak késő délután süthet ki a nap. Csapadék nem valószínű. Hajnalban jellemzően mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben általában 15–20 fok várható, de a tartósabban borult, ködös tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb lehet.

Friss:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre az egész országra kiadta a tartós, sűrű köd miatti figyelmeztetést.

Szombatra virradó éjszaka, kora délelőtt egy hidegfront összefüggőbb felhősávja vonul északról dél felé. Napközben felhőátvonulások várhatók, általában többórás napsütéssel. Főként éjjel, kora délelőtt a Dunától keletre szórványosan, másutt néhol előfordulhat eső, záporeső. A hegyekben egy-egy hózápor sem kizárt. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a szél. A leghidegebb órákban plusz 1–6 fok lesz. Napközben 8–13 fokig melegszik fel a levegő. 

Vasárnap változóan felhős időre lehet számítani, a keleti, északkeleti tájakon kevesebb, másutt általában többórás napsütéssel. Számottevő csapadék nem várható, de a keleti, északkeleti megyékben néhol kialakulhat zápor. A minimum-hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a maximum plusz 7 és 12 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Rovatok